Gepofte zoete aardappel met avocado en feta
Ook wordt er in de Albanese keuken veel fetakaas gebruikt. En fetakaas past perfect bij de zoete aardappel en avocado uit het groente- en fruitpakket, zeker als de zoete aardappel gepoft wordt, zoals in dit recept.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 zoete aardappelen (uit je pakket)
- 1 avocado (uit je pakket)
- 1 tomaat (uit je pakket)
- 1/2 komkommer (uit je pakket)
- 100 gram fetakaas (van koemelk of schapenmelk)
- 125 gram Griekse yoghurt
- 4 gram verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork en verpak deze in aluminiumfolie. Bak de zoete aardappelen ongeveer 30-45 minuten in de oven of tot de aardappel zacht is. Hoe groter de zoete aardappel, hoe langer dit duurt.
Leg eventueel de walnoten in een ovenschaaltje en zet ze 10 minuten in de oven. Halveer (dan) de walnoten. (Ook als je ze niet in de oven doet).
Snij de tomaat in vieren, haal de zaadjes eruit en snij in blokjes. Haal de avocado uit de schil, ontpit deze en snij deze ook in blokjes, samen met de komkommer.
De fetakaas kan je ook in blokjes snijden of met de hand brokkelen.
Meng de Griekse yoghurt met het uitgeperste teentje knoflook, citroensap, gehakte peterselie en een snufje peper en zout.
Haal de zoete aardappels uit de folie en snij ze net niet doormidden.
Verdeel eerst de feta en dan de avocado en tomaatjes over de warme zoete aardappel. Schep dan op elke zoete aardappel wat yoghurtsaus en strooi er ten slotte wat walnootjes overheen.