Ready?! Go!

En dan is het opeens 1 februari… de dag dat we formeel in dienst komen van de GZB! De dag die ook de geschiedenis in gaat als de eerste studiedag van de opleiding bij de GZB.

Om ons alvast te laten wennen aan onverwachte situaties zijn we ‘between jobs’ allebei positief getest op COVID 19. Zoals duizenden Nederlanders, mochten ook wij toetreden tot de schare van thuis-quarantaine-mensen. Concreet betekende dit: een rustig weekend en een online-start van de GZB opleiding op dinsdag 1 februari!

We vinden het fijn dat de opleiding van start is gegaan, want na maanden toeleven naar dit moment is nu de formele start. We hebben kennis gemaakt met de mede cursisten: twee echtparen die voor lange termijn naar Afrika worden uitgezonden en één korte termijn zendingswerker die naar Zuid-Amerika gaat. Fijn om achtergronden en motivaties van elkaar te horen. Daarnaast zijn we in de historie van de GZB gedoken: weet jij wie de eerste GZB-zendingswerker was? In 1913 werd ds. Van de Loosdrecht uitgezonden naar het Toraja-gebied. De GZB bestaat als organisatie al meer dan 120 jaar!

Daarnaast hebben we ons bezig gehouden met Missiologie (Waarom doen we zending? De Missio Dei) en met de visie en missie van zendingswerkers (Wat is je visie en waarom heb je deze nodig om op missie te gaan?).

Vanaf deze week volgen we live de lessen op locatie in Driebergen en kijken we uit naar de dingen die komen gaan!

Zoti bekofte!

Mirjam, Abel, Willeke en Johan